3.12.08

Mediejukeboxen

Mediejukeboxen, Göteborgs stadsbibliotek, 2007 Guldborgsund-bibliotekerne er i øjeblikkket ved at gøre klar til at lancere netlydbog.dk. Vi har selv oplevet rigtig mange problemer med at synkronisere de DRM-sikrede filer med bærbare afspillere og bekymrer os meget om, hvad vores brugere oplever, når de forsøger hjemmefra.

På en række svenske biblioteker kan brugerne hente de digitale lydbøger i Mediejukeboxen. I stedet for at hente filerne på Internettet, kan brugerne overføre filerne fra Mediejukeboxen til et USB-stik eller en bærbar afspiller - også Apples Ipod.

Mediejukeboxen indeholder både film, lydbøger, musik, sprogkurser og rejselitteratur. Filerne er ikke beskyttet med DRM, men vandmærkede så de kan spores.

Herhjemme har Randers Bibliotek i samarbejde med bibliotekerne i Herning, Silkeborg, Kbh.,Esbjerg og Randers samt Alexandra Institutet, FKI Logistex, DBC, Netmusikken, netlydbog.dk. indsendt en ansøgning til Udviklingspuljen 2009 med det formål: At udvikle en prototype af en kiosk/jukeboks, afprøve den i projektbibliotekerne, formidle erfaringerne med brugen, så den fremover bliver et reelt tilbud til bibliotekerne på det danske marked.

I ansøgningen beskrives mediejukeboksen således: Projektet vil eksperimentere med at synliggøre bibliotekernes elektroniske tilbud i de fysiske biblioteker. Der er brug for at eksperimentere med artefakter, der bygger broen mellem det fysiske og det virtuelle bibliotekstilbud. Indtil nu begrænses forsøgene til storskærme i rummet. Det har også vist sig, at de virtuelle ydelser kræver såvel formidling som hjælp til den praktiske/tekniske anvendelse af ydelsen. Der tilknyttes samarbejdspartnere, som fra forskellige vinkler og med relevante kompetencer kan kvalificere metoder og konkrete løsningsforslag. Læs hele ansøgningen på iRandersbib, hvor du også kan se flere fotos af den svenske Mediejukebox. (OBS! Får du en 403 Forbidden side, så klik på bypass this message)

Vi krydser fingre for at ansøgningen godkendes, sideeffekten er  i hvert fald en mere brugerorienteret tilgang.

Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start